Готування смачних страв з простих інгредієнтів

Готування смачних страв з простих інгредієнтів

Готуємо смачні страви з простих інгредієнтів

Готувати смачні страви не завжди означає використовувати дорогі або екзотичні інгредієнти. Звичайні продукти, які завжди є під рукою, можуть стати основою неймовірних кулінарних шедеврів. Ось добірка рецептів, які доводять, що готувати просто і смачно може кожен.

Суп з куркою та овочами

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
  • 4 середні картоплини
  • 1 велика морква
  • 1 цибулина
  • 3 склянки курячого бульйону
  • ½ склянки зеленого горошку (свіжого або замороженого)
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть курячу грудку в підсоленій воді до готовності.
  2. Наріжте картоплю, моркву, цибулю кубиками.
  3. У великій каструлі обсмажте цибулю та моркву до мякості.
  4. Додайте картоплю і курячий бульйон. Доведіть до кипіння.
  5. Зменште вогонь і варіть 15-20 хвилин, або до готовності овочів.
  6. Додайте зелений горошок і готуйте ще 5 хвилин.
  7. Посоліть, поперчіть за смаком.

Паста з сиром та броколі

Інгредієнти:

  • 400 г макаронних виробів (пенне, фузілі або ін.)
  • 1 середній пучок брокколі
  • 1 стакан молока
  • ½ склянки тертого сиру чеддер
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть макаронні вироби згідно з інструкцією на упаковці.
  2. Розділіть брокколі на суцвіття.
  3. У великій каструлі розтопіть вершкове масло і тушкуйте брокколі 3-5 хвилин, або до мякості.
  4. Додайте молоко і доведіть до кипіння.
  5. Зменште вогонь і варіть 5 хвилин, або до загустіння соусу.
  6. Всипте макарони та дві третини сиру. Перемішайте і готуйте 2-3 хвилини, або до розплавлення сиру.
  7. Посоліть, поперчіть за смаком.
  8. Подайте, посипавши рештою сиру.

Куряча грудка з овочами в духовці

Інгредієнти:

  • 4 курячі грудки без шкіри і кісток
  • 1 середній кабачок
  • 1 болгарський перець
  • 1 червона цибулина
  • 1 чайна ложка оливкової олії
  • ½ чайної ложки паприки
  • ¼ чайної ложки часникового порошку
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Наріжте кабачок, перець і цибулю великими шматками.
  3. У великій мисці зєднайте овочі, оливкову олію, паприку, часниковий порошок, сіль і перець.
  4. На деко викладіть овочі та зверху покладіть курячі грудки.
  5. Запікайте 20-25 хвилин, або до готовності курки.

Рисовий плов з овочами

Інгредієнти:

  • 1 стакан рису басматі
  • 2 склянки курячого бульйону
  • 1 середній кабачок
  • 1 болгарський перець
  • 1 морква
  • ½ цибулини
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • ½ чайної ложки куркуми
  • ¼ чайної ложки паприки
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Промийте рис, поки вода не стане прозорою.
  2. Наріжте кабачок, перець, моркву і цибулю кубиками.
  3. У великій каструлі розігрійте олію і обсмажте овочі до мякості.
  4. Додайте куркуму, паприку, сіль і перець.
  5. Всипте рис і перемішайте.
  6. Влийте курячий бульйон.
  7. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і зменште вогонь до мінімуму.
  8. Варіть 15-18 хвилин, або до готовності рису.
  9. Залиште настоятися під кришкою 5 хвилин перед подачею.

Яблучні оладки з корицею

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • ¾ склянки борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • ¼ склянки цукру
  • 1 яйце
  • ⅓ склянки молока
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 чайна ложка кориці
  • ½ чайної ложки ваніліну

Приготування:

  1. Натріть яблука на великій тертці.
  2. У великій мисці зєднайте борошно, розпушувач, цукор, корицю і ванілін.
  3. У окремій мисці збийте яйце з молоком і рослинною олією.
  4. Зєднайте сухі та рідкі інгредієнти, додайте яблука.
  5. Розігрійте сковороду і змастіть олією.
  6. Ложкою викладайте тісто на сковороду, формуючи невеликі оладки.
  7. Обсмажуйте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку, або до золотистої скоринки.
  8. Подавайте з медом, варенням або сметаною.

Поради для смачного приготування з простих інгредієнтів

  • Використовуйте свіжі, якісні продукти. Якщо овочі та фрукти мають гарний вигляд, то і страви з них будуть смачнішими.
  • Не бійтеся експериментувати. Додавайте в рецепти улюблені спеції, трави та соуси.
  • Готуйте страви з любовю і увагою. Позитивний настрій передається і їжі.
  • Не перевантажуйте страви складними соусами та гарнірами. Основний смак має бути максимально збережений.
  • Подавайте страви красиво. Естетичний вигляд підвищує апетит і насолоду від їжі.

Готування смачних страв з простих інгредієнтів не вимагає надзвичайних кулінар