Десерти з шоколадом: рецепти для ласунів

Десерти з шоколадом рецепти для ласунів

Десерти з шоколадом: рецепти для ласунів

Шоколад — справжня насолода для багатьох ласунів. А десерти з додаванням цього смаколика просто неперевершені. Вони здатні підняти настрій і подарувати справжнє блаженство. Пропонуємо вашій увазі добірку найсмачніших та найпростіших у приготуванні шоколадних десертів.

Шоколадний мус

  • 200 г темного шоколаду
  • 200 г жирних вершків
  • 6 яєчних білків
  • 1/4 склянки цукру

Інструкція:

  1. Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  2. Окремо збийте вершки до мяких піків.
  3. Збийте яєчні білки з цукром до стійких піків.
  4. Обережно додайте розтоплений шоколад до вершків і перемішайте до однорідності.
  5. Додайте яєчні білки і акуратно перемішайте до обєднання.
  6. Розкладіть мус по креманках або склянках і поставте в холодильник на мінімум 4 години перед подачею.

Шоколадний брауні

  • 1 склянка борошна
  • 1/2 склянки какао-порошку
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/2 склянки вершкового масла, розмякшеного
  • 1 склянка цукру
  • 2 великих яйця
  • 1/2 склянки напівсолодкого шоколаду, нарізаного
  • 1/2 склянки волоських горіхів, подрібнених (необовязково)

Інструкція:

  1. Розігрійте духовку до 175 градусів Цельсія.
  2. Змастіть прямокутну форму для випічки розміром 20х20 см маслом і застеліть пергаментним папером.
  3. У мисці змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач і сіль.
  4. В окремій мисці збийте масло і цукор до світлої та пухкої маси.
  5. Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання.
  6. Додайте сухі інгредієнти до вологих і перемішайте до обєднання.
  7. Додайте шоколад і горіхи (якщо використовуєте) і перемішайте.
  8. Вилийте тісто у підготовлену форму і випікайте протягом 25-30 хвилин або доки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою.
  9. Дайте брауні охолонути у формі протягом 10 хвилин, перш ніж перевернути на решітку до повного охолодження.

Шоколадний торт

  • Для коржів:
  • 2 склянки борошна
  • 1 склянка какао-порошку
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 склянка пахти
  • 1 склянка міцної кави
  • 1/2 склянки вершкового масла, розмякшеного
  • 1 склянка цукру
  • 2 великих яйця
  • 1 чайну ложку ванільного екстракту
  • Для крему:
  • 2 склянки жирних вершків
  • 1 склянка напівсолодкого шоколаду, нарізаного
  • 1/4 склянки цукрової пудри

Інструкція:

Коржі:

  1. Розігрійте духовку до 175 градусів Цельсія.
  2. Приготуйте три круглих форми для випічки діаметром 20 см, змастивши їх маслом і застеливши пергаментним папером.
  3. У мисці змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль.
  4. В окремій мисці змішайте пахту і каву.
  5. У великій мисці збийте масло і цукор до світлої та пухкої маси.
  6. Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання.
  7. Чергуючи, додайте сухі і рідкі інгредієнти, починаючи і закінчуючи сухими.
  8. Додайте ванільний екстракт і перемішайте.
  9. Розділіть тісто між підготовленими формами і випікайте протягом 30-35 хвилин або доки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою.
  10. Дайте коржам охолонути у формах протягом 10 хвилин, перш ніж перевернути на решітку до повного охолодження.

Крем:

  1. У каструлі нагрійте вершки на середньому вогні до кипіння.
  2. Зніміть з вогню і додайте шоколад. Дайте постояти 5 хвилин, поки шоколад не розтопиться.
  3. Збийте до утворення жорстких піків. Додайте цукрову пудру і ще раз збийте.

Збирання торта:

  1. Покладіть один корж на тарілку для сервірування.
  2. Намажте частиною крему.
  3. Повторіть шари з коржами і кремом.
  4. Прикрасьте торт за бажанням.

Шоколадний пудинг

  • 1/2 склянки порошку какао-порошку
  • 1/4 склянки цукру
  • 1/8 чайної ложки солі
  • 2 склянки молока
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • 2 столові ложки вершкового масла, нарізаного шматочками
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту

Інструкція:

  1. У середній каструлі збийте какао-порошок, цукор, сіль і молоко.
  2. У невеликій мисці змішайте кукурудзяний крохмаль з 1/4 склянки молока до утворення пасти.
  3. Додайте пасту із кукурудзяного крохмалю до молочної суміші та доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
  4. Варіть на повільному вогні,