Десерти з шоколадом: рецепти для ласунів
Шоколад — справжня насолода для багатьох ласунів. А десерти з додаванням цього смаколика просто неперевершені. Вони здатні підняти настрій і подарувати справжнє блаженство. Пропонуємо вашій увазі добірку найсмачніших та найпростіших у приготуванні шоколадних десертів.
Шоколадний мус
- 200 г темного шоколаду
- 200 г жирних вершків
- 6 яєчних білків
- 1/4 склянки цукру
Інструкція:
- Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Окремо збийте вершки до мяких піків.
- Збийте яєчні білки з цукром до стійких піків.
- Обережно додайте розтоплений шоколад до вершків і перемішайте до однорідності.
- Додайте яєчні білки і акуратно перемішайте до обєднання.
- Розкладіть мус по креманках або склянках і поставте в холодильник на мінімум 4 години перед подачею.
Шоколадний брауні
- 1 склянка борошна
- 1/2 склянки какао-порошку
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/2 склянки вершкового масла, розмякшеного
- 1 склянка цукру
- 2 великих яйця
- 1/2 склянки напівсолодкого шоколаду, нарізаного
- 1/2 склянки волоських горіхів, подрібнених (необовязково)
Інструкція:
- Розігрійте духовку до 175 градусів Цельсія.
- Змастіть прямокутну форму для випічки розміром 20х20 см маслом і застеліть пергаментним папером.
- У мисці змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач і сіль.
- В окремій мисці збийте масло і цукор до світлої та пухкої маси.
- Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання.
- Додайте сухі інгредієнти до вологих і перемішайте до обєднання.
- Додайте шоколад і горіхи (якщо використовуєте) і перемішайте.
- Вилийте тісто у підготовлену форму і випікайте протягом 25-30 хвилин або доки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою.
- Дайте брауні охолонути у формі протягом 10 хвилин, перш ніж перевернути на решітку до повного охолодження.
Шоколадний торт
- Для коржів:
- 2 склянки борошна
- 1 склянка какао-порошку
- 2 чайні ложки розпушувача
- 1/2 чайної ложки соди
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 склянка пахти
- 1 склянка міцної кави
- 1/2 склянки вершкового масла, розмякшеного
- 1 склянка цукру
- 2 великих яйця
- 1 чайну ложку ванільного екстракту
- Для крему:
- 2 склянки жирних вершків
- 1 склянка напівсолодкого шоколаду, нарізаного
- 1/4 склянки цукрової пудри
Інструкція:
Коржі:
- Розігрійте духовку до 175 градусів Цельсія.
- Приготуйте три круглих форми для випічки діаметром 20 см, змастивши їх маслом і застеливши пергаментним папером.
- У мисці змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль.
- В окремій мисці змішайте пахту і каву.
- У великій мисці збийте масло і цукор до світлої та пухкої маси.
- Додайте яйця по одному, добре збиваючи після кожного додавання.
- Чергуючи, додайте сухі і рідкі інгредієнти, починаючи і закінчуючи сухими.
- Додайте ванільний екстракт і перемішайте.
- Розділіть тісто між підготовленими формами і випікайте протягом 30-35 хвилин або доки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою.
- Дайте коржам охолонути у формах протягом 10 хвилин, перш ніж перевернути на решітку до повного охолодження.
Крем:
- У каструлі нагрійте вершки на середньому вогні до кипіння.
- Зніміть з вогню і додайте шоколад. Дайте постояти 5 хвилин, поки шоколад не розтопиться.
- Збийте до утворення жорстких піків. Додайте цукрову пудру і ще раз збийте.
Збирання торта:
- Покладіть один корж на тарілку для сервірування.
- Намажте частиною крему.
- Повторіть шари з коржами і кремом.
- Прикрасьте торт за бажанням.
Шоколадний пудинг
- 1/2 склянки порошку какао-порошку
- 1/4 склянки цукру
- 1/8 чайної ложки солі
- 2 склянки молока
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
- 2 столові ложки вершкового масла, нарізаного шматочками
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
Інструкція:
- У середній каструлі збийте какао-порошок, цукор, сіль і молоко.
- У невеликій мисці змішайте кукурудзяний крохмаль з 1/4 склянки молока до утворення пасти.
- Додайте пасту із кукурудзяного крохмалю до молочної суміші та доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
- Варіть на повільному вогні,