Готуємо смачні страви з простих інгредієнтів
Готувати смачні страви не завжди означає використовувати дорогі або екзотичні інгредієнти. Звичайні продукти, які завжди є під рукою, можуть стати основою неймовірних кулінарних шедеврів. Ось добірка рецептів, які доводять, що готувати просто і смачно може кожен.
Суп з куркою та овочами
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- 4 середні картоплини
- 1 велика морква
- 1 цибулина
- 3 склянки курячого бульйону
- ½ склянки зеленого горошку (свіжого або замороженого)
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Відваріть курячу грудку в підсоленій воді до готовності.
- Наріжте картоплю, моркву, цибулю кубиками.
- У великій каструлі обсмажте цибулю та моркву до мякості.
- Додайте картоплю і курячий бульйон. Доведіть до кипіння.
- Зменште вогонь і варіть 15-20 хвилин, або до готовності овочів.
- Додайте зелений горошок і готуйте ще 5 хвилин.
- Посоліть, поперчіть за смаком.
Паста з сиром та броколі
Інгредієнти:
- 400 г макаронних виробів (пенне, фузілі або ін.)
- 1 середній пучок брокколі
- 1 стакан молока
- ½ склянки тертого сиру чеддер
- 2 столові ложки вершкового масла
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Відваріть макаронні вироби згідно з інструкцією на упаковці.
- Розділіть брокколі на суцвіття.
- У великій каструлі розтопіть вершкове масло і тушкуйте брокколі 3-5 хвилин, або до мякості.
- Додайте молоко і доведіть до кипіння.
- Зменште вогонь і варіть 5 хвилин, або до загустіння соусу.
- Всипте макарони та дві третини сиру. Перемішайте і готуйте 2-3 хвилини, або до розплавлення сиру.
- Посоліть, поперчіть за смаком.
- Подайте, посипавши рештою сиру.
Куряча грудка з овочами в духовці
Інгредієнти:
- 4 курячі грудки без шкіри і кісток
- 1 середній кабачок
- 1 болгарський перець
- 1 червона цибулина
- 1 чайна ложка оливкової олії
- ½ чайної ложки паприки
- ¼ чайної ложки часникового порошку
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Наріжте кабачок, перець і цибулю великими шматками.
- У великій мисці зєднайте овочі, оливкову олію, паприку, часниковий порошок, сіль і перець.
- На деко викладіть овочі та зверху покладіть курячі грудки.
- Запікайте 20-25 хвилин, або до готовності курки.
Рисовий плов з овочами
Інгредієнти:
- 1 стакан рису басматі
- 2 склянки курячого бульйону
- 1 середній кабачок
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- ½ цибулини
- 2 столові ложки рослинної олії
- ½ чайної ложки куркуми
- ¼ чайної ложки паприки
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
- Промийте рис, поки вода не стане прозорою.
- Наріжте кабачок, перець, моркву і цибулю кубиками.
- У великій каструлі розігрійте олію і обсмажте овочі до мякості.
- Додайте куркуму, паприку, сіль і перець.
- Всипте рис і перемішайте.
- Влийте курячий бульйон.
- Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і зменште вогонь до мінімуму.
- Варіть 15-18 хвилин, або до готовності рису.
- Залиште настоятися під кришкою 5 хвилин перед подачею.
Яблучні оладки з корицею
Інгредієнти:
- 2 яблука
- ¾ склянки борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- ¼ склянки цукру
- 1 яйце
- ⅓ склянки молока
- 2 столові ложки рослинної олії
- 1 чайна ложка кориці
- ½ чайної ложки ваніліну
Приготування:
- Натріть яблука на великій тертці.
- У великій мисці зєднайте борошно, розпушувач, цукор, корицю і ванілін.
- У окремій мисці збийте яйце з молоком і рослинною олією.
- Зєднайте сухі та рідкі інгредієнти, додайте яблука.
- Розігрійте сковороду і змастіть олією.
- Ложкою викладайте тісто на сковороду, формуючи невеликі оладки.
- Обсмажуйте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку, або до золотистої скоринки.
- Подавайте з медом, варенням або сметаною.
Поради для смачного приготування з простих інгредієнтів
- Використовуйте свіжі, якісні продукти. Якщо овочі та фрукти мають гарний вигляд, то і страви з них будуть смачнішими.
- Не бійтеся експериментувати. Додавайте в рецепти улюблені спеції, трави та соуси.
- Готуйте страви з любовю і увагою. Позитивний настрій передається і їжі.
- Не перевантажуйте страви складними соусами та гарнірами. Основний смак має бути максимально збережений.
- Подавайте страви красиво. Естетичний вигляд підвищує апетит і насолоду від їжі.
Готування смачних страв з простих інгредієнтів не вимагає надзвичайних кулінар