Класичні рецепти української кухні, які варто знати

Класичні рецепти української кухні які варто знати

Українська кухня надзвичайно різноманітна й багата на смаки, аромати та традиції. Її секрети передавалися з покоління в покоління, формувавши унікальну кулінарну спадщину. У цій статті ми представимо вам найзнаменитіші класичні рецепти української кухні, які повинен знати кожен гурман.

Борщ український

  • 500 г мяса (свинина або яловичина)
  • 2 буряки
  • 5 картоплин
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 1 перець болгарський
  • 1 корінь селери
  • 1 корінь петрушки
  • 2 л води
  • 100 г капусти квашеної
  • 100 г сала свинячого
  • 1 ч. л. оцту
  • Сіль, перець, зелень до смаку

Спосіб приготування

  1. Відварити мясо до готовності.
  2. Обсмажити на салі буряк, моркву, цибулю і болгарський перець.
  3. Додати нарізану картоплю, селеру та петрушку.
  4. Довести бульйон до кипіння, додати овочі та квашену капусту.
  5. Коли овочі стануть мякими, додати мясо і проварити ще 10 хвилин.
  6. Влити оцет, посолити, поперчити і додати зелень.

Вареники з картоплею та цибулею

  • 500 г картоплі
  • 2 цибулини
  • 200 г борошна
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. олії
  • Сіль, перець до смаку

Спосіб приготування

  1. Відварити картоплю і розімяти в пюре.
  2. Очистити цибулю і дрібно нарізати.
  3. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору.
  4. Додати цибулю до картопляного пюре, посолити і поперчити.
  5. З борошна, яйця і води замісити тісто.
  6. Розкачати тісто тонким шаром і вирізати кружечки.
  7. На кожен кружечок викласти начинку і заліпити вареники.
  8. Відварити вареники в киплячій підсоленій воді, поки вони не спливуть на поверхню.
  9. Подавати вареники зі сметаною або смаженою цибулею.

Голубці

  • 1 качан капусти
  • 500 г фаршу мясного (свинина або яловичина)
  • 200 г рису
  • 2 цибулини
  • 1 морквина
  • 1 томатна паста
  • 1 л бульйону
  • Сіль, перець до смаку

Спосіб приготування

  1. Розділити качан капусти на листя і відварити їх в окропі кілька хвилин.
  2. Приготувати фарш: змішати мясний фарш з відвареним рисом, натертою цибулею та морквою. Посолити і поперчити.
  3. Викласти начинку на капустяні листя і загорнути голубці.
  4. Обсмажити голубці на сковороді до золотистої скоринки.
  5. Викласти голубці в каструлю, залити бульйоном і тушкувати до готовності (близько 40 хвилин).

Котлета по-київськи

  • 500 г курячого філе
  • 100 г вершкового масла
  • 1 пучок петрушки
  • 1 яйце
  • 100 г борошна
  • 100 г панірувальних сухарів
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль, перець до смаку

Спосіб приготування

  1. Нарізати куряче філе на відбивні товщиною 1 см.
  2. Відбити відбивні, посолити і поперчити.
  3. На кожну відбивну викласти по 1 ст. л. вершкового масла, змішаного з подрібненою петрушкою.
  4. Згорнути відбивну рулетиком і зафіксувати шпажкою.
  5. Обваляти рулетики в борошні, яйці і панірувальних сухарях.
  6. Обсмажити котлети на сковороді з розігрітою олією до золотистої скоринки.
  7. Знизити вогонь і довести котлети до готовності на сковороді або в духовці.

Сало

  • 1 кг сала
  • 100 г солі
  • 50 г спецій (часник, перець, лавровий лист)

Спосіб приготування

  1. Натерти сало сіллю і спеціями.
  2. Загорнути сало в марлю або папір і прибрати в холодильник на 3-4 дні.

Українська кухня надзвичайно різноманітна і багата. У ній поєднуються традиції різних культур і регіонів, створюючи унікальний кулінарний калейдоскоп. Якщо ви хочете познайомитися з справжньою українською кухнею, обовязково спробуйте класичні рецепти, представлені в цій статті. Вони не тільки задовольнять ваш апетит, а й занурять вас в багатий світ українських кулінарних традицій.