Основи вегетаріанства
Типи вегетаріанства
- Лактовегетаріанство: Виключає мясо, птицю, рибу, морепродукти та яйця.
- Ововегетаріанство: Виключає мясо, птицю, рибу, морепродукти та молочні продукти.
- Лакто-ововегетаріанство: Виключає мясо, птицю, рибу, морепродукти, але дозволяє молочні продукти та яйця.
- Веганство: Виключає всі продукти тваринного походження.
Переваги вегетаріанства
- Знижений ризик серцево-судинних захворювань
- Знижений ризик деяких видів раку
- Покращене управління вагою
- Покращене травлення
Початок вегетаріанської кулінарії
- Почніть поступово.
- Знайдіть замінники мяса.
- Вивчіть нові рецепти.
- Не бійтеся питати про допомогу.
Вегетаріанські продукти та інгредієнти
- Фрукти
- Овочі
- Цільнозернові
- Бобові
- Горіхи та насіння
- Молочні продукти (для лактовегетаріанців)
- Яйця (для ововегетаріанців)
Прості вегетаріанські рецепти для початківців
- Квасолева запіканка
- Овочеве рагу
- Макарони з соусом песто
- Вегетаріанський бургер
- Вегетаріанський суп
Висновок
Вегетаріанство – це здоровий і етичний спосіб харчування. Почніть поступово, досліджуйте нові рецепти та не бійтеся питати про допомогу.