Печиво з корицею
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна
- 1/2 склянки вершкового масла (кімнатної температури)
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки меленої кориці
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
- Змішайте борошно, сіль і корицю в середній мисці.
- В окремій мисці збийте вершкове масло і цукор до легкості та пишності.
- Додайте сухі інгредієнти до вологих і замішуйте до отримання тіста.
- Скачайте тісто в кулю, загорніть у харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Розкатайте тісто на злегка посипаній борошном поверхні товщиною 5 мм.
- Виріжте печиво формочками і викладіть на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте 10-12 хвилин до золотистого кольору.
Сирники з родзинками
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 2 яйця
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 склянки родзинок
- 1/2 склянки борошна
Приготування:
- Протріть сир через сито або подрібніть у блендері.
- Збийте яйця з цукром до піни.
- Додайте сир, родзинки і борошно в яєчну суміш і перемішайте.
- Нагрійте на сковороді рослинну олію.
- Викладайте тісто по столовій ложці і обсмажуйте з обох сторін до золотистої скоринки.
Яблучний пиріг з кришкою з крихти
Інгредієнти:
Для начинки:
- 6 яблук, очищених і нарізаних кубиками
- 1/2 склянки цукру
- 2 столові ложки борошна
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
Для кришки з крихти:
- 1 склянка борошна
- 1/2 склянки коричневого цукру
- 1/2 склянки вівсяних пластівців
- 1/2 чайної ложки меленої кориці
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
- Для начинки: змішайте яблука, цукор, борошно, корицю і мускатний горіх у мисці.
- Для кришки з крихти: змішайте борошно, коричневий цукор, вівсяні пластівці і корицю в окремій мисці.
- Змастіть форму для випічки маслом.
- Викладіть начинку в форму.
- Розподіліть кришку з крихти поверх начинки.
- Випікайте 40-45 хвилин до золотистої скоринки.
Шоколадний кекс в мікрохвильовці
Інгредієнти:
- 1/2 склянки борошна
- 1/4 склянки цукру
- 1/4 склянки какао-порошку
- 1 столова ложка розпушувача
- 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
- 3 столові ложки молока
- 3 столові ложки рослинної олії
- 2 столові ложки нарізаного шоколаду (за бажанням)
Приготування:
- Змастіть чашку для мікрохвильової печі маслом.
- Змішайте борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач і ванільний екстракт у чашці.
- Додайте молоко, рослинну олію і шоколад (за бажанням) і перемішайте до однорідності.
- Готуйте на повній потужності в мікрохвильовій печі 1 хвилину.
- Переверніть чашку і продовжуйте готувати ще 30-45 секунд або до готовності.
Корисні поради:
- Для більш хрусткого печива випікайте його на середній решітці духовки.
- Щоб сирники не пригоріли, додайте трохи борошна в тісто.
- Присипте яблучний пиріг коричневим цукром для додаткової насолоди.
- Для більш насиченого смаку шоколаду кексу використовуйте темний шоколад з високим вмістом какао.
- Зберігайте домашню випічку при кімнатній температурі в герметичному контейнері до 3 днів.