Вегетаріанські смаколики для святкової вечері
Святкування без мяса? Запросто! Вегетаріанські страви можуть бути не менш вишуканими, ніж традиційні мясні делікатеси. Ось декілька рецептів, які дозволять вам організувати незабутню святкову вечерю для вегетаріанців і не тільки.
Закуски
- Хумус із запеченими овочами: Змішайте нут, тахіні, часник, лимонний сік і спеції в блендері до однорідного стану. Подавайте з нарізаними запеченими овочами, такими як морква, кабачки або баклажани.
- Брускета з томатно-базиліковою сальсою: Натріть скибочки багета оливковою олією, часником і сіллю. Зверху викладіть свіжу томатно-базилікову сальсу, приготовлену з помідорів, базиліку, оливкової олії та бальзамічного оцту.
- Вегетаріанські спринг-роли: Заповніть рисовий папір свіжими овочами, такими як морква, огірок, авокадо та солодкий перець. Згорніть у рулетики та обсмажте до хрусткої скоринки.
Основні страви
- Вегетаріанське рагу: Тушіть різноманітні овочі, такі як морква, селера, цибуля, картопля та гриби, у бульйоні на овочевій основі. Додайте спеції та трави для додаткового смаку.
- Лазанья зі шпинатом і рикотою: Замініть мясний фарш у звичайній лазаньї сумішшю шпинату, рикоти, пармезану та спецій. Складіть шарами з листами лазаньї, соусом бешамель і моцарелою.
- Запечена цвітна капуста з горіховим соусом: Поділіть цвітну капусту на суцвіття і запікайте до золотисто-коричневого кольору. Полийте горіховим соусом, приготовленим із замочених волоських горіхів, часнику, лимонного соку та спецій.
Салати
- Кіноа-салат із овочами та фетою: Приготуйте кіноа згідно з інструкціями на упаковці. Змішайте її з нарізаними свіжими овочами, такими як огірок, помідори та червона цибуля. Додайте розкришену фету та заправку з оливкової олії та лимонного соку.
- Салат із печеним гарбузом і вяленими журавлинами: Наріжте гарбуз і запікайте до мякості. Додайте вялені журавлини, насіння гарбуза, козячий сир і заправте медово-гірчичною заправкою.
- Зимовий салат з брюссельською капустою та яблуками: Розріжте брюссельську капусту навпіл і обсмажте з яблуками та пекановими горіхами. Заправте гранатово-бальзамічною заправкою.
Десерти
- Веганський шоколадний торт: Замість яєць використовуйте банани або лляне насіння, щоб звязати торт. Використовуйте борошно на основі цільної пшениці, какао-порошок і підсолоджувач за вашим вибором. Зверху полийте шоколадним ганашем.
- Фруктовий пиріг із хрусткою скоринкою: Зробіть корж із вівсяного борошна, насіння льону та підсолоджувача. Наповніть скибочками яблука, груші та сливи. Прикрасьте хрусткою скоринкою з горіхів, насіння та вівса.
- Вегетаріанське морозиво: Використовуйте кокосове молоко або соєве молоко як основу для морозива. Додайте фрукти, горіхи або солодкий соус для додаткового смаку.
Корисні поради
- Не забудьте використовувати різноманітність овочів, спецій і трав, щоб додати страві смаку та поживних речовин.
- Використовуйте рослинні альтернативи молочним продуктам, таким як соєве молоко, мигдальне молоко або кокосове молоко.
- Прикрасьте свої страви свіжою зеленню, фруктами або горіхами.
- Організуйте святковий стіл, який приносить естетичне задоволення.
- Готуйте з любовю і насолоджуйтесь святковою вечерею зі своїми близькими.
Незалежно від того, чи є ви вегетаріанцем, чи ні, ці святкові вегетаріанські страви неодмінно зроблять вашу вечерю особливою та незабутньою. Експериментуйте з новими смаками, насолоджуйтеся смачною їжею і проведіть прекрасну святкову вечерю.