Поживна цінність авокадо
Авокадо багаті на мононенасичені жири, які корисні для серця. Вони також є джерелом калію, вітаміну С, клітковини та антиоксидантів.
Класичний салат з авокадо
Інгредієнти:
- 2 стиглих авокадо
- 1 помідор
- 1/2 червоної цибулини
- 1/4 склянки кінзи
- 1/4 склянки соку лайма
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Наріжте авокадо кубиками і помістіть в миску.
- Наріжте помідор і червону цибулю і додайте в миску.
- Поріжте кінзу і додайте в салат.
- Посоліть і поперчіть за смаком.
- Вилийте сік лайма і обережно перемішайте.
Салат з авокадо, лососем та шпинатом
Інгредієнти:
- 1 стигле авокадо
- 150 г копченого лосося
- 2 склянки свіжого шпинату
- 1/4 склянки червоної квасолі (або іншої квасолі)
- 1/4 склянки нарізаних оливок
- 1/4 склянки насіння соняшнику
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1 столова ложка оливкової олії
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Наріжте авокадо кубиками і помістіть в миску.
- Порвіть лосося і додайте в миску.
- Додайте шпинат, квасолю, оливки і насіння соняшнику.
- Змішайте лимонний сік і оливкову олію в окремій мисці і вилийте на салат.
- Посоліть і поперчіть за смаком.
Салат з авокадо, буряком та фетою
Інгредієнти:
- 1 стигле авокадо
- 1 великий буряк, відварений
- 1/2 склянки сиру фета
- 1/4 склянки волоських горіхів
- 1/4 склянки нарізаної петрушки
- 2 столові ложки винного оцту
- 2 столові ложки оливкової олії
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Наріжте авокадо і буряк кубиками.
- Поріжте фету і горіхи.
- Додайте все в миску разом з петрушкою.
- Змішайте винний оцет і оливкову олію і вилийте на салат.
- Посоліть і поперчіть за смаком.
Салат з авокадо, куркою та кукурудзою
Інгредієнти:
- 1 стигле авокадо
- 150 г вареної курки
- 1 склянка консервованої кукурудзи
- 1/2 склянки нарізаного перцю чилі
- 1/4 склянки нарізаної червоної цибулини
- 1/4 склянки майонезу
- 1/4 склянки сметани
- Сіль і перець за смаком
Інструкції:
- Наріжте авокадо кубиками і помістіть в миску.
- Наріжте курку і додайте в миску.
- Додайте кукурудзу, перець чилі та цибулю.
- Змішайте майонез і сметану і вилийте на салат.
- Посоліть і поперчіть за смаком.
Корисні поради
- Для найкращого смаку використовуйте стиглі авокадо.
- Нарізайте авокадо прямо перед подачею, щоб він не потемнів.
- Зберігайте салати з авокадо в холодильнику не більше 2 днів.
- Експериментуйте з різними інгредієнтами, щоб створити свої унікальні салати з авокадо.
Висновок
Салати з авокадо – це не тільки смачні, а й надзвичайно корисні страви. Вони є відмінним джерелом поживних речовин, які сприяють загальному здоровю і благополуччю. Пробуйте наші рецепти і насолоджуйтесь корисною та смачною їжею.