-
Гречана каша з овочами і курячим філе
- Гречана крупа – 1 склянка
- Куряче філе – 300 г
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Соняшникова олія – 2 ст. ложки
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Відваріть гречку за інструкцією на упаковці.
- Поки гречка готується, поріжте курку кубиками, обсмажте на олії до золотистої скоринки.
- Додайте до курки нарізані кубиками моркву, болгарський перець і цибулю. Готуйте до мякості овочів.
- Змішайте гречку з куркою та овочами, приправте сіллю та перцем.
-
Паста з томатним соусом і креветками
- Паста (спагетті або пенне) – 300 г
- Креветки очищені – 300 г
- Томати у власному соку – 1 банка (400 г)
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Італійські трави – 1 ч. ложка
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Відваріть пасту до стану аль денте.
- Обсмажте на оливковій олії нарізані цибулю і часник.
- Додайте томати у власному соку, італійські трави, сіль і перець. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте 10 хвилин.
- Додайте креветки в соус і готуйте ще 5 хвилин, доки креветки не стануть рожевими.
- Змішайте пасту з соусом і подавайте.
-
Салат з кіноа, овочів і тунця
- Кіноа – 1 склянка
- Консервований тунець – 1 банка (185 г)
- Помідори черрі – 150 г
- Огірки – 150 г
- Цибуля червона – 1 шт.
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Лимонний сік – 2 ст. ложки
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Відваріть кіноа за інструкцією на упаковці.
- Наріжте помідори, огірки і цибулю.
- Змішайте кіноа, тунець, овочі, оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець.
-
Курка, запечена з овочами
- Куряча грудка – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Брокколі – 200 г
- Часник – 2 зубчики
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Сіль, перець, паприка – за смаком
Спосіб приготування:
- Розріжте картоплю на дольки, моркву і брокколі на невеликі суцвіття.
- Змішайте овочі з подрібненим часником, оливковою олією, сіллю, перцем і паприкою.
- Викладіть овочі на деко, зверху покладіть курку.
- Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 25 хвилин, поки курка не буде готова, а овочі не стануть мякими.
-
Лосось, смажений на грилі, з лимонно-часниковим соусом
- Філе лосося – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Змішайте оливкову олію, лимонний сік, подрібнений часник, сіль і перець в мисці.
- Викладіть філе лосося в миску з маринадом і залиште на 10 хвилин.
- Розігрійте гриль або сковороду-гриль на середньому вогні.
- Смажте лосося на грилі по 5 хвилин з кожного боку, або до готовності.
Додаткові поради з приготування швидких страв:
- Використовуйте швидкісні кухонні прилади, такі як блендер або мультиварку.
- Подготуйте інгредієнти заздалегідь, щоб заощадити час під час приготування.
- Вибирайте страви з мінімальною обробкою, такі як салати.
- Використовуйте заморожені овочі та фрукти, щоб заощадити на часі підготовки.
- Не бійтеся спрощувати рецепти, відмовляючись від непотрібних інгредієнтів.