Здорове харчування: 10 простих рецептів на кожен день
Здорове харчування є невідємною частиною здорового способу життя. У сучасному світі, коли час це цінність, важливо мати під рукою прості та корисні рецепти. Ця стаття пропонує 10 простих в приготуванні рецептів, які допоможуть вам дотримуватися здорового харчування кожен день.
1. Вівсяна каша з ягодами та горіхами
Інгредієнти:* 1 склянка вівсяних пластівцівn* 2 склянки води або молокаn* 1/2 склянки ягід (на ваш вибір)n* 1/4 склянки горіхів (на ваш вибір)n* 1 чайна ложка кориці (необовязково)Приготування:1. У каструлі змішайте вівсяні пластівці з водою або молоком. Доведіть до кипіння.n2. Зменшіть вогонь і варіть протягом 5-7 хвилин, або до готовності.n3. Зніміть з вогню і додайте ягоди, горіхи та, за бажанням, корицю.
2. Омлет з овочами
Інгредієнти:* 2 яйцяn* 1/2 склянки овочів (на ваш вибір, наприклад, шпинат, помідори, цибуля)n* Сіль і перець за смакомПриготування:1. Збийте яйця в мисці.n2. Додайте овочі і приправте сіллю та перцем.n3. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і додайте суміш яєць.n4. Готуйте на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, або до готовності.
3. Тост з авокадо та яйцем
Інгредієнти:* 2 шматочки цільнозернового хлібаn* 1 авокадоn* 1 яйцеn* Сіль і перець за смакомПриготування:1. Підсмажте хліб.n2. Розімніть авокадо виделкою і розподіліть його по тостах.n3. Смажте яйце протягом 3-4 хвилин.n4. Викладіть яйце поверх авокадо і приправте сіллю та перцем.
4. Салат з квасолею та кукурудзою
Інгредієнти:* 1 банка квасолі (чорної або червоної)n* 1 банка кукурудзиn* 1/2 склянки перцю чилі, нарізаного кубикамиn* 1/2 склянки червоної цибулі, нарізаної кубикамиn* 1/4 склянки кінзи, нарізаноїn* Соус для заправки (на ваш вибір)Приготування:1. Змішайте квасолю, кукурудзу, перець чилі, червону цибулю і кінзу в мисці.n2. Полийте соусом для заправки і перемішайте.
5. Запечений лосось з овочами
Інгредієнти:* 1 філе лосося (150-200 г)n* 1/2 склянки броколі, розділеного на суцвіттяn* 1/2 склянки моркви, нарізаної кубикамиn* 1 столова ложка оливкової оліїn* Сіль і перець за смакомПриготування:1. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.n2. Застеліть деко пергаментом.n3. Викладіть лосось і овочі на деко.n4. Полийте оливковою олією і приправте сіллю та перцем.n5. Запікайте в духовці протягом 15-20 хвилин, або до готовності лосося.
6. Суп з сочевиці
Інгредієнти:* 1 склянка червоної сочевиціn* 1 літр овочевого бульйонуn* 1/2 склянки моркви, нарізаної кубикамиn* 1/2 склянки цибулі, нарізаної кубикамиn* 1/4 склянки селери, нарізаної кубикамиn* 1 лавровий листn* Сіль і перець за смакомПриготування:1. Промийте сочевицю і додайте її в каструлю з овочевим бульйоном.n2. Додайте моркву, цибулю, селеру і лавровий лист.n3. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть протягом 20-25 хвилин, або до готовності сочевиці.n4. Зніміть з вогню і приправте сіллю і перцем.
7. Сирники з фруктовим соусом
Інгредієнти:Для сирників:* 500 г сируn* 1 яйцеn* 1 столова ложка цукруn* 1/2 склянки борошнаДля фруктового соусу:* 1 склянка ягід (на ваш вибір)n* 1 столова ложка цукруn* 1 столова ложка водиПриготування:1. Сирники: Змішайте сир, яйце, цукор і борошно.n2. Сформуйте невеликі сирники і обсмажте їх на олії до золотистої скоринки.n3. Фруктовий соус: У каструлі змішайте ягоди, цукор і воду.n4. Доведіть до кипіння і варіть протягом 5-7 хвилин, або до загустіння.n5. Подавайте сирники з фруктовим соусом.
8. Фруктово-овочевий смузі
Інгредієнти:* 1 стакан фруктів (на ваш вибір, наприклад, банани, ягоди)n* 1 стакан овочів (на ваш вибір, наприклад, шпинат, морква)n* 1/2 склянки натурального йогуртуn* 1/4 склянки води або молокаПриготування:1. Змішайте всі інгредієнти в блендері.n2. Перемішайте до отримання однорідної маси.
9. Запечені яблука з корицею
Інгредієнти:* 4 яблукаn* 1/4 склянки коричневого цукруn* 1/2 чайної ложки меленої кориціn* 1 столовая ложка вершкового маслаПриготування:1. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.n2. Вимийте яблука і видаліть серцевину.n3. Змішайте коричневий цукор і корицю.n4. Наповніть яблука сумішшю коричневого цукру і кориці.n5. Додайте по маленькому шматочку вершкового масла в кожне яблуко.n6. Випікайте в духовці протягом 30-35 хвилин, або до мякості яблук.
10. Нутряний суп
Інгредієнти:* 1 склянка нутуn* 1 літр овочевого бульйонуn* 1/2 склянки моркви, нарізаної кубикамиn* 1/2 склянки селери, нарізаної кубикамиn* 1/4 склянки цибулі, нарізаної кубикамиn* 1 лавровий листn* Сіль і перець за смакомПриготування:1. Переберіть нут і промийте його. Замочіть нут у холодній воді на ніч.n2. На наступний день злийте воду і помістіть нут в каструлю з овочевим бульйоном.n3. Додайте моркву, селеру, цибулю і лавровий лист.n4. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть протягом 1,5-2 годин, або до готовності нуту.n5. Зніміть з вогню і приправте сіллю і перцем.
Як зробити здорове харчування зручнішим
Щоб зробити здорове харчування більш зручним, дотримуйтеся наступних порад:*