Випічка десертів до чаю: смачні рецепти на кожен день

Випічка десертів до чаю смачні рецепти на кожен день

Печиво з корицею

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1/2 склянки вершкового масла (кімнатної температури)
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
  2. Змішайте борошно, сіль і корицю в середній мисці.
  3. В окремій мисці збийте вершкове масло і цукор до легкості та пишності.
  4. Додайте сухі інгредієнти до вологих і замішуйте до отримання тіста.
  5. Скачайте тісто в кулю, загорніть у харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  6. Розкатайте тісто на злегка посипаній борошном поверхні товщиною 5 мм.
  7. Виріжте печиво формочками і викладіть на деко, застелене пергаментом.
  8. Випікайте 10-12 хвилин до золотистого кольору.

Сирники з родзинками

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 2 яйця
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/2 склянки родзинок
  • 1/2 склянки борошна

Приготування:

  1. Протріть сир через сито або подрібніть у блендері.
  2. Збийте яйця з цукром до піни.
  3. Додайте сир, родзинки і борошно в яєчну суміш і перемішайте.
  4. Нагрійте на сковороді рослинну олію.
  5. Викладайте тісто по столовій ложці і обсмажуйте з обох сторін до золотистої скоринки.

Яблучний пиріг з кришкою з крихти

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 6 яблук, очищених і нарізаних кубиками
  • 1/2 склянки цукру
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха

Для кришки з крихти:

  • 1 склянка борошна
  • 1/2 склянки коричневого цукру
  • 1/2 склянки вівсяних пластівців
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія.
  2. Для начинки: змішайте яблука, цукор, борошно, корицю і мускатний горіх у мисці.
  3. Для кришки з крихти: змішайте борошно, коричневий цукор, вівсяні пластівці і корицю в окремій мисці.
  4. Змастіть форму для випічки маслом.
  5. Викладіть начинку в форму.
  6. Розподіліть кришку з крихти поверх начинки.
  7. Випікайте 40-45 хвилин до золотистої скоринки.

Шоколадний кекс в мікрохвильовці

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки борошна
  • 1/4 склянки цукру
  • 1/4 склянки какао-порошку
  • 1 столова ложка розпушувача
  • 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
  • 3 столові ложки молока
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 2 столові ложки нарізаного шоколаду (за бажанням)

Приготування:

  1. Змастіть чашку для мікрохвильової печі маслом.
  2. Змішайте борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач і ванільний екстракт у чашці.
  3. Додайте молоко, рослинну олію і шоколад (за бажанням) і перемішайте до однорідності.
  4. Готуйте на повній потужності в мікрохвильовій печі 1 хвилину.
  5. Переверніть чашку і продовжуйте готувати ще 30-45 секунд або до готовності.

Корисні поради:

  • Для більш хрусткого печива випікайте його на середній решітці духовки.
  • Щоб сирники не пригоріли, додайте трохи борошна в тісто.
  • Присипте яблучний пиріг коричневим цукром для додаткової насолоди.
  • Для більш насиченого смаку шоколаду кексу використовуйте темний шоколад з високим вмістом какао.
  • Зберігайте домашню випічку при кімнатній температурі в герметичному контейнері до 3 днів.